HALAS ÉTELEK
Lazacos halragu
Hozzávalók (4 személyre):
25 dkg lazacfilé, 25 dkg tonhalfilé, 16 dkg rizs, 4 dkg friss gyömbérgyökér, 3 evõkanál szójaszósz, 8 ek cukor, 80 dkg kínai kel, 1 evõkanál ecet, só, frissen õrölt fekete bors.
Elkészítése:
A meghámozott gyömbérgyökeret vékony csíkokra vágjuk. Kis edényben felforraljuk az ötszázalékos ecetet a cukorral, és lefödve tíz percig pároljuk benne a gyömbért. Ebben a lében állni hagyjuk, amikor kihûlt, leszûrjük a levét. A rizst sós vízben megfõzzük. Közben a lazacot és a tonhalat falatnyi kockákra vágjuk, s meglocsoljuk egy kis szójaszósszal. Megtisztítjuk, megmossuk, és két cm-es darabokra metéljük a kínai kelt, elkeverjük sóval, borssal, párolókosárba tesszük. Tetejére helyezzük a haldarabokat, és vízgõz felett, zárt edényben tíz percig pároljuk. Elõmelegített tálon elrendezzük a megpárolt kelt és a halat, megszórjuk a gyömbérrel, és rizzsel körítve tálaljuk.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
|