HALAS TELEK
Lazacos halragu
Hozzvalk (4 szemlyre):
25 dkg lazacfil, 25 dkg tonhalfil, 16 dkg rizs, 4 dkg friss gymbrgykr, 3 evõkanl szjaszsz, 8 ek cukor, 80 dkg knai kel, 1 evõkanl ecet, s, frissen õrlt fekete bors.
Elksztse:
A meghmozott gymbrgykeret vkony cskokra vgjuk. Kis ednyben felforraljuk az tszzalkos ecetet a cukorral, s lefdve tz percig proljuk benne a gymbrt. Ebben a lben llni hagyjuk, amikor kihûlt, leszûrjk a levt. A rizst ss vzben megfõzzk. Kzben a lazacot s a tonhalat falatnyi kockkra vgjuk, s meglocsoljuk egy kis szjaszsszal. Megtiszttjuk, megmossuk, s kt cm-es darabokra metljk a knai kelt, elkeverjk sval, borssal, prolkosrba tesszk. Tetejre helyezzk a haldarabokat, s vzgõz felett, zrt ednyben tz percig proljuk. Elõmelegtett tlon elrendezzk a megprolt kelt s a halat, megszrjuk a gymbrrel, s rizzsel krtve tlaljuk.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
|